planken

Planken (Houten Vloeren)

Houten vloeren stralen klassen en charme uit. Ook voor deze vloerbedekking kunt u terecht bij Roco- Vloeren. Met ruim 17 jaar ervaring, is dit het juiste adres!

Soorten

Of het nu gaat om een eiken of een beukenvloer of om het leggen van grenen planken, wij kunnen dat voor u regelen. Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren, het is dan ook van belang dat u een houtsoort kiest die betrouwbaar is, goed bewerkt en verwerkt is en waar u de rest van uw leven geen omkijken meer naar heeft. Een houten vloer kan naar keuze afgewerkt worden en dit bepaald u natuurlijk helemaal zelf.

Praktische zaken bij het leggen van een houten vloer:

Ondergrond

Bij een houten vloer is het belangrijk dat hier een goede ondervloer onderligt, dit om te zorgen dat de vloer niet alleen qua uiterlijk naar wens is maar ook praktisch is qua isolatie bijvoorbeeld. Voor een ondervloer dient er met de volgende zaken rekening gehouden te worden of het wel of niet nodig is:

* Vocht-en dampdichtheid

* Egaal geheel

* Isolatie van warmte of doorlaatbaarheid

* Geluidsdemping

Roco-Vloeren houdt natuurlijk rekening met alle bovenstaande aspecten en adviseerd klanten ook altijd om hier rekening mee te houden. Voor een deskundig advies kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Motief

Een houten vloer kan in verschillende motieven gelegd worden. Verschillende motieven die Roco-Vloeren recent heeft gelegd zijn blokmotief, visgraat en natuurlijk gewoon horizontaal. Deze vier motieven staan perfect in nieuwbouwwoningen maar ook in bestaande bouw behoort dit tot de mogelijkheden.

Afwerking

De afwerking van een houten vloer kan op verschillende manier gebeuren. Het kan geolied, gelakt of in de was gezet worden. Met alle drie deze afwerkingen heeft Roco-Vloeren al jaren ervaring. Elk van deze afwerkingen heeft zijn eigen charme, en de afwerking komt dan ook puur neer op persoonlijke smaak en wensen. Roco-vloeren kan u natuurlijk uitgebreid adviseren over de verschillende mogelijkheden en voordelen van de desbetreffende afwerkingen.