parket

Parket is een bijzondere soort vloerbedekking die bestaat uit houten delen. Deze houten delen kunnen in verschillende systemen gelegd worden en nadien kunnen deze delen naar keuze afgewerkt worden.
Over de verschillende soorten van afwerking en mijn specialiteiten leest u hieronder meer.

Soorten Parket

Verruit het meest verkochte parket in Nederland is lamel parket. Dit parket bestaat uit houten delen die bijvoorbeeld geborsteld, gebeitst of gelakt kunnen zijn en dus thuis verder geen afwerking nodig hebben.
Het voordeel ten opzichte van massieve planken is dat dit parket niet zo erg ‘werkt’ en dit maakt dit parket dan ook erg populair. Daarnaast wordt massief parket ook veel verkocht. Dit parket komt onbehandeld uit de fabriek en zal na het leggen ook nog behandeld moeten worden. Het voordeel hiervan is dat dit compleet naar de wensen van de klant afgewerkt kan worden en de echte authentieke parketvloer gerealiseerd kan worden.

Praktische zaken bij het leggen van parket:

Ondervloer:

Parket kan niet zomaar op een betonnen ondervloer worden gelegd. Meestal wordt de volgende ondergrond geadviseerd bij het leggen van parket:

* Spaanplaat (8 tot en met 16mm)

* Dampdichte folie

* Hardboard

* Schuim met een laagje aluminium of dempende ondervloerplaten

Buiten dat het beter is voor het parket, zorgt dit ook voor een betere isolatie en geluiddemping.

Motief

Parket kan in verschillende motieven gelegd worden. Verschillende motieven die Roco-Vloeren recent heeft gelegd zijn stroken parket, visgraatparket en panelenparket. Deze drie motieven staan perfect in nieuwbouwwoningen maar ook in bestaande bouw hoor dit tot de mogelijkheden.

Afwerking

De afwerking van parket kan gebeuren door het parket te oliën, te lakken of in de was te zetten. Met alle drie deze afwerkingen heeft Roco-Vloeren al jaren ervaring. Elk van deze afwerkingen heeft zijn eigen charme, en de afwerking komt dan ook puur neer op persoonlijke smaak en wensen. Roco-vloeren kan u natuurlijk uitgebreid adviseren over de verschillende mogelijkheden en voordelen van de desbetreffende afwerkingen.