massief houten vloer

Massief houten Vloeren

Massief houten vloeren zijn wellicht de meest prachtige vloeren die er zijn. Het echte robuuste karakter van deze vloeren geeft elke ruimte een fantastische uitstraling.

Soorten

Net als bij de houten planken, zijn de meest voorkomende soorten hier ook eiken, beuken en grenen. Elk van deze soorten heeft zijn eigen uitstraling. Bij massief houten vloeren is het van belang dat de vloerdelen een zogenaamde mes-groef verbinding hebben, dit om te voorkomen dat de vloer extreem gaat werken. Roco-Vloeren kan u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van dit soort vloeren en waar deze aangeschaft kunnen worden.

Praktische zaken bij het leggen van een massief houten vloer:

Ondergrond

Bij een massief houten vloer is het belangrijk dat niet alleen de vloer de juiste eigenschappen heeft, maar ook de ondervloer is minstens net zo belangrijk. Waar de ene ruimte goed geïsoleerd moet zijn qua geluid, dient de andere ruimte de warmte goed vast te houden. Er moet dus goed gekeken worden aan welke eisen de ondervloer moet voldoen. Roco-Vloeren levert naast echt vakmanschap ook professioneel advies, zodat u zorgeloos plezier heeft van uw vloer.

Motief

Massief hout kan in verschillende motieven gelegd worden. Verschillende motieven die Roco-Vloeren recent heeft gelegd zijn blokmotief, visgraat en natuurlijk gewoon horizontaal. Deze vier motieven staan perfect in nieuwbouwwoningen maar ook in bestaande bouw behoort dit tot de mogelijkheden.

Afwerking

De afwerking van een massief houten vloer kan op verschillende manier gebeuren. Het kan geolied, gelakt of in de was gezet worden. Met alle drie deze afwerkingen heeft Roco-Vloeren al jaren ervaring. Elk van deze afwerkingen heeft zijn eigen charme, en de afwerking komt dan ook puur neer op persoonlijke smaak en wensen. Roco-vloeren kan u natuurlijk uitgebreid adviseren over de verschillende mogelijkheden en voordelen van de desbetreffende afwerkingen.