laminaat

Laminaat

Laminaat lijkt qua uiterlijk net op parket, echter heeft het wel een hele andere samenstelling. Laminaat is gemaakt van composiet plaatmateriaal wat uit verschillende lagen is opgebouwd. Het voordeel van laminaat is dat het makkelijk te leggen is en makkelijk schoon te houden is.

Soorten Laminaat

Qua uiterlijk zijn er vele soorten laminaat, echter zijn er eigenlijk twee soorten laminaat te onderscheiden namelijk High Density Fiberboard (HDF) en Medium Density Fiberboard(MDF). HDF is van hogere kwaliteit, alleen de prijs is ook wat hoger daarentegen is MDF laminaat flexibeler. Om het juiste laminaat te kiezen is natuurlijk het uiterlijk van het laminaat belangrijk maar ook hoe intensief het gebruikt gaat worden, achteraf hoeft laminaat niet behandeld te worden.

Praktische zaken bij het leggen van laminaat:

Ondergrond

Als u een laminaatvloer wil gaan leggen,dient u voor de ondervloer met vier zaken rekening te houden:

* Vocht-en dampdichtheid

* Egaal geheel

* Isolatie van warmte

* Geluidsdemping

Roco-Vloeren houdt natuurlijk rekening met alle bovenstaande aspecten en adviseerd klanten ook altijd om hier rekening mee te houden.

Motief

Laminaat kan in verschillende motieven gelegd worden. Verschillende motieven die Roco-Vloeren recent heeft gelegd zijn blokmotief, visgraat en natuurlijk gewoon horizontaal. Deze vier motieven staan perfect in nieuwbouwwoningen maar ook in bestaande bouw behoort dit tot de mogelijkheden. Laminaat is makkelijk schoon te houden, krasvrij en stevig, dus ideaal voor uw woning!

Afwerking

Vergeleken met parket komt laminaat al kant en klaar uit de fabriek, dit hoeft dus niet meer behandeld te worden.